Kövess minket a Facebookon Kövess minket a Google Pluson
Kezdőlap Hírek Hasznos információk Kapcsolat

Visszaküldés - Elállási jog

A webáruházunkban található ruhákat mi ismerjük legjobban, ezért tudjuk, hogy a minőség miatt nem lesz okod a visszaküldésre. Igyekszünk mindenben segíteni, hogy a kiválasztott ruha méretben is és minden jellemzőjében megfeleljen Neked. Ennek ellenére előfordulhat, hogy a termék visszaküldésére kényszerülsz.

Az alábbiakban összefoglaltuk a visszaküldés tudnivalóit, és annak menetét. Kérjük, a visszaküldés előtt tájékozódj a lehetőségekről, így gyorsan, rugalmasan és a számodra legkényelmesebb módon intézhetjük a visszárut.

Az elállás joga:

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet

"9. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog

20. § (1) Az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg. Olyan üzlethelyiségen kívül kötött és távollévők között kötött szerződés esetén, amely szolgáltatás nyújtására irányul, ha a 13. § vagy a 19. § szerinti nyilatkozat megtételét követően a teljesítés megkezdődik, a fogyasztót a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül indokolás nélküli felmondási jog illeti meg.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási vagy felmondási jogát

a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén

aa) a terméknek,

ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,

ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,

ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától

számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

(3) A (2) bekezdés a) pontjában foglaltak nem érintik a fogyasztó azon jogát, hogy az e §-ban meghatározott elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja.

(4)15 Ha a szerződés megkötésére a fogyasztó tett ajánlatot, a fogyasztót a szerződés megkötése előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti."

 12. A vállalkozás kötelezettségei a fogyasztó elállása vagy felmondása esetén

23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.

(2) A 22. §-nak megfelelő elállás vagy felmondás esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján a vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

(3) Ha a fogyasztó kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

(4) Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az (1) bekezdésben meghatározott összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza."


Az elállás jogának értelmében, a vásárlástól számított 14 napon belül jogodban áll indoklás nélkül visszaküldeni a vásárolt terméket. Webáruházunk a termékek árát a visszaküldött ruha megérkezését követő 14 napon belül a visszafizeti. A visszafizetés a szállítási költségre abban az esetben vonatkozik, ha kiszállított csomag minden tétele visszaküldésre került.
Ha elállási jogoddal élni kívánsz, akkor az elállási szándékodat tartalmazó egyértelmű nyilatkozatodat a termék átvételtől számított 14 napon belül el kell juttatnod hozzánk.

A visszaküldést legegyszerűbben és leggyorsabban így tudod intézni:

  1. Weboldalunkon bejelentkezés után a megrendeléseim menüpont alatt a megrendelések listájában kattints az érintett megrendelés melletti VISSZÁRU gombra.
  2. A megrendelés tételei között a VISSZAKÜLDÖM  felirat melletti jelölőnégyzetbe kattintással válaszd ki, melyik termékeket szeretnéd visszaküldeni.
  3. Válaszd ki, hogyan szeretnéd a visszafizetendő összeget megkapni.
  4. Ha a termék árának visszautalását szeretnéd, a következő lépésben írd be a azt a bankszámlaszámot, ahova a visszautalást kéred.
  5. Ha a visszafizetendő összeget szeretnéd levásárolni, akkor válaszd a Levásárlás lehetőséget.
  6. Az űrlap lezárásához és elküldéséhez kattints a VISSZAKÜLDÖM gombra.

A visszaküldési szándékod adatait tartalmazó nyilatkozatot e-mailben haladéktalanul visszaigazoljuk. A visszaigazolástól számított 14 napon belül kell a terméket visszaküldened az alábbi címre. Kérjük, a ruhában található Ruhaözön címkét ne távolítsd el!

Visszaküldési címünk: Legratex Kft. 9700, Szombathely, Kismezei u. 10-12.
 

  1. Amikor a visszaküldött ruhát tartalmazó csomag megérkezik hozzánk, azonnal megkezdjük a visszáru ügyintézését, a visszaküldési szándékod jelzésekor megadott adatok alapján.
  2. E-mailben értesítést küldünk a pontos visszafizetendő összegről.
  3. Véglegesítjük a visszafizetést.


Természetesen az ügyintézés bármely pontján kérheted a visszafizetés módosítását a visszaküldési szándékod elküldése után!
A vitás helyzetek elkerülése érdekében a visszaküldött csomag kibontásáról minden esetben video/képi felvételt készítünk.
Felhívjuk figyelmed, hogy az áru visszaküldésével felmerülő postai költségek megfizetése minden esetben a vásárlót terhelik. Ha FOXPOST csomagautomatából vetted át a rendelésedet, akkor ugyanannál a  csomagautomatánál ingyenes a visszaküldés.

Kérjük, hogy utánvéttel ne küldj vissza csomagot, mert azt nem áll módunkban átvenni.
A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk megfizetése is a vásárlót terheli.

Visszaküldés FOXPOST csomagautomatán keresztül:
Ha Foxpost csomagautomatából vetted át a rendelésedet, akkor a csomagautomatánál ingyenesen intézheted a visszaküldést, de kizárólag az érintett megrendeléshez kapott nyitókóddal küldhető vissza a csomag. Ezt annál az automatánál tudod megtenni, ahol a rendelésedet átvetted, az átvételtől számított 14 napon belül. Az automata érintőképernyőjén válaszd ki a Visszaküldés opciót, majd írd be az sms-ben kapott nyitókódot. Ezután a kinyíló rekeszbe tedd be a visszaküldendő csomagot, majd csukd be a rekesz ajtaját, és az automatánál nyomtasd ki a visszaküldésről szóló bizonylatot. Felhívjuk figyelmedet, hogy lejárt érvényességű nyitókóddal, vagy más szállítási móddal kézhez kapott csomag automatán keresztül történő visszaküldésére nincs lehetőség. Ilyen estben a postázási címünkre küldheted a csomagot. Visszaküldési címünk: Legratex Kft. 9700, Szombathely, Kismezei u. 10-12.

15.000 Ft feletti
rendelés esetén
ingyenes!